FŐOLDAL AKCIÓK AKTUÁLIS AJÁNLATOK KEDVEZMÉNYKÁRTYÁK WEBSHOP
Feliratkozás a hírlevélre: Az Ön email-címe:
 

Galéria

RECEPTTÁR



Két hetes Akció!

Legfrissebb két hetes akciónk időtartama:
április 7-től, április 19-ig
és a készlet erejéig!

Akciónk megtekintéséhez

kattintson 
 ide  vagy az
aktuális ajánlataink menüpontra!

 

 

 
 

 

 

LEVESEK

 

Eszterházi tyúkhúsleves
Görög gyümölcsleves
   

 

 

Eszterházi tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 db tyúk
  • 250 g sárgarépa
  • 200 fehérrépa
  • 100 g zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100g gomba
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • 100 g kelvirág
  • 100 g zöldborsó
  • 100 g finommetélt
  • egész bors

Elkészítés:

A megtisztított és megmosott tyúkot 2000 ml hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, és takaréklángon, gyöngyözve főzzük. Beletesszük a zöldségeket, zellert, a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, kelvirágot, a zöldpaprikát, paradicsomot és a petrezselymet. Sóval és egész borssal ízesítjük. Amikor a hús és a zöldségek puhára főttek, a levest a tűzről levesszük, néhány percig pihentetjük, majd finom szűrőn keresztül leszűrjük. A zöldségféléket és a gombát egyforma vékony metéltre vágjuk.Kevés levesben a zöldborsót puhára főzzük. Külön edényben, levesben kifőzzük a finommetéltet is. A megfőtt tyúkot feldaraboljuk, levesestálba tesszük. Ráhelyezzük a metéltre a vágott zöldségeket, a kelvirágot, a zöldborsót, a gombát, végül a finommetéltet. Rámerjük a tűzforró tyúkhúslevest, tetejét megszórjuk egy kevés apróra vágott petrezselyemzölddel.

Elkészítési idő: 1,5 óra

vissza

Görög gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 800 ml 100 %-os narancslé (hogy kevésbé savas legyen, keverhetjük egy kevés 100 %-os almalével is)
  • 200 ml tejszín
  • ízlés szerint porcukor, vagy egyéb édesítő (pár evőkanál)
  • 2 nagy marék ribizli, leszárazva, alaposan megmosva
  • 2 sárgabarack
  • 2 őszibarack, vagy nektarin
  • kisebb szelet görögdinnye (tehetünk bele sárgadinnyét is)

A gyümölcsöket, megpucolom, kimagozom, felkockázom. A narancslevet és a tejszínt összekeverem, majd ízesítem a cukorral.  A gyümölcsöket a tejszínes narancslébe vegyítem, majd alaposan behűtve tálalom. Előző este is elkészíthetjük, így megfelelően össze tudnak érni az ízek. Tálaláskor tehetünk bele jégkockát is, vagy jégkockatartóban lefagyasztott narancslevet is akár.

vissza

 

 

© 2012. Minden jog fenntartva! - www.fuzesinformatika.hu